En hverdag på trods

Holstebro gennem besættelsen 1940-1945 Bind 1

En hverdag på trods

- Holstebro gennem besættelsen 1940-1945 Bind 1

Dagligdagen ændredes markant for alle danskere fra den 9. april 1940 og årene frem. En hverdag på trods fortæller om hverdagslivet i en dansk provinsby, bl.a gennem en lang række kommenterende breve skrevet af en lokal enkefrue til sønnen Kære lille Harald i København.

Hvorfor valgte besættelsesmagten netop Holstebro? Og hvordan levede man med besættelsesmagten og nazismen her? Bogen fortæller for første gang historien om besættelsesmagten og DNSAP gennem årene i Holstebro. 

Dette er en særdeles detaljeret beskrivelse af de konsekvenser besættelsen fik for lokalbefolkningen i en tid, hvor rationering, arbejde for tyskerne og luftangreb blev en altoverskyggende del af hverdagen.

286 sider og rig illustreret med mange af unikke fotos af bl.a. tyske soldater, uniformer og DNSAP.

Forlaget RØD har overtaget al distribution af En hverdag på trods - Holstebro gennem besættelsen 1940-1945 Bind 1

Forfatter Michael Christensen

Gennem 10 år ansat som researcher ved Holstebro Museum med speciale i besættelsestiden i Nordvestjylland og lokalhistorien. Han er forfatter til de to historiske bøger om besættelsestidens Holstebro – En hverdag på trods og Trods alt!, der fyldt med en ufattelig detaljegrad og masser af unikke fotos om de fem forbandede år.