Trods alt!

Holstebro gennem besættelsen 1940-1045 Bind 2

Trods alt!

- Holstebro gennem besættelsen 1940-1945 Bind 2

Besættelsens sidste år blev moden til modstand. Også Holstebro fik en organiseret modstandsbevægelse, der modtog våben og lavede sabotage. Men var alle egentligt med i denne modstand? Års minutiøs indsamling af informationer giver måske her et overraskende svar. Modstandsbevægelsens aktiviteter lå overraskende langt senere end forventet.

Tiden efter befrielsen blev næsten endnu mere hektisk. Foran lå der en kolossal arbejdsopgave med håndtering af flere tusinde af tyske flygtninge, der blev placeret bag pigtråd af danske myndigheder.

Mængden af våben og ammunition var uoverskuelig ved befrielsen. Det var en risikabelaffære at destruere de mange tons våben og miner.

Befrielsen bragte også et retsopgør, hvor værnemagere, DNSAP- og Frikorps-folk sad på anklagebænken anklaget for de værste forbrydelser. Dødsstraffen blev genoptaget og ramte også lokale Holstebroere.

330 sider og rigt illustreret med masser unikke fotos

Forfatter Michael Christensen

Gennem 10 år ansat som researcher ved Holstebro Museum med speciale i besættelsestiden i Nordvestjylland og lokalhistorien. Han er forfatter til de to historiske bøger om besættelsestidens Holstebro – En hverdag på trods og Trods alt!, der fyldt med en ufattelig detaljegrad og masser af unikke fotos om de fem forbandede år.