Da Maren blev elektrisk
– Ungdommens pigtrådsmusik blomstrede i 1960´erne og satte sine tydelige spor for altid!

Michael Steinke Christensen - Da Maren blev elektrisk

Musikken har fyldt meget gennem årene i Holstebro. Som alle byer i Danmark havde Holstebro et særdeles aktivt og ungt rock musikmiljø i 60´erne. En tur helt tilbage til de glade pigtrådsdage, hvor Henning Stærk med vennerne tog sine de første spæde skridt. Men de var ikke alene. Mere end 20 lokale orkestre spillede hver uge over alt til de mange pigtrådsballer i Jylland. Blandt de mest aktive var endda en ren pigegruppe, der var på flere turneer i Tyskland og i TV!

Et foredrag er med masser af lyd


Foredrag om Musik


Foredrag om Det gamle Holstebro


Michael Steinke Christensen

Gennem 10 år ansat som researcher ved Holstebro Museum med speciale i besættelsestiden og lokalhistorien i Nordvestjylland. I dag er han forfatter og foredragsholder på Forlaget RØD. Det er blevet til mange foredrag og to bøger fyldt med stor viden om de fem forbandede år og besættelsens påvirkning af en hel egn.

Og så er han er meget passioneret omkring i musikken! Man kan roligt kalde ham en ivrig vinyl samler. Det har han også en masse historier om. Michael Steinke Christensen er født i 1965 og har boet hele sit liv i Holstebro.Foredrag med Michael Steinke Christensen