Tre tallerkner til fem mennesker - tvangsfjernet af Det 3. Rige
en skæbnefortælling fra Tyskland

Michael Steinke Christensen - Tre tallerkner til fem mennesker - tvangsfjernet af Det 3. Rige

Erika Steinke Christensen blev født i Tyskland få år før Den 2. Verdenskrigs udbrud. På nærmeste hold oplevede hun rædslerne under nazismen. 7 år gammel blev hun fjernet fra sin familie og anbragt på et børnehjem, da  hendes mor hjalp mennesker på flugt gennem Tyskland i 1942. For den handling endte hun i KZ-lejren Ravenbrück, og familien blev spredt for alle vinde. Erika overlevede, men alle kom ikke hjem igen!

Denne tragiske livshistorie blev fortalt hendes eneste søn Michael Steinke Christensen.

Gæsterne skrev:

".. et fantastisk rørende foredrag. Allerstørste TAK, fordi du delte din families skæbne med os!"

Lissy K. Pedersen, 2023

"Historien må aldrig blive glemt. Michael Christensen har lavet et utroligt spændende og rørende foredrag om sin mors og bedstemors liv og skæbne i Nazi Tyskland."

Helle Aagesen, 2023

 


Foredrag om Livet


Michael Steinke Christensen

Gennem 10 år ansat som researcher ved Holstebro Museum med speciale i besættelsestiden og lokalhistorien i Nordvestjylland. I dag er han forfatter og foredragsholder på Forlaget RØD. Det er blevet til mange foredrag og to bøger fyldt med stor viden om de fem forbandede år og besættelsens påvirkning af en hel egn.

Og så er han er meget passioneret omkring i musikken! Man kan roligt kalde ham en ivrig vinyl samler. Det har han også en masse historier om. Michael Steinke Christensen er født i 1965 og har boet hele sit liv i Holstebro.Foredrag med Michael Steinke Christensen