NYT FOREDRAG Flugt
- De tyske flygtninge i Danmark 1945-1949

Michael Steinke Christensen - NYT FOREDRAG Flugt

På flugt - De tyske flygtninge i Danmark 1945-1949

275.000 flygtninge strandede i Danmark ved befrielsen i maj 1945. Hverken de tyske flygtninge eller den danske stat regnede med, at flygtningene skulle blive her i længere tid. For en stor dels vedkommende blev det for nogen flygtninge til et ophold på 4 år.

Mere end 17.000 af disse flygtninge kom aldrig tilbage til deres hjemland. En uhyggelig stor del stor del af de døde var børn under fem år. De ligger alle i stedet begravet på kirkegårde rundt i Danmark. Men var det misrøgt, der tog livet af flygtningene i Danmark? Og hvorfor handlede staten som den gjorde?


Foredrag om Besættelsen


Foredrag om Danmark


Foredrag om Livet


Michael Steinke Christensen

Gennem 10 år ansat som researcher ved Holstebro Museum med speciale i besættelsestiden og lokalhistorien i Nordvestjylland. I dag er han forfatter og foredragsholder på Forlaget RØD. Det er blevet til mange foredrag og to bøger fyldt med stor viden om de fem forbandede år og besættelsens påvirkning af en hel egn.

Og så er han er meget passioneret omkring i musikken! Man kan roligt kalde ham en ivrig vinyl samler. Det har han også en masse historier om. Michael Steinke Christensen er født i 1965 og har boet hele sit liv i Holstebro.Foredrag med Michael Steinke Christensen